Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, σπρώχνει νέους σε ιδιωτικά κολλέγια -ΙΕΚ

Αντι να διεκδικεί το δικαίωμα στην δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ετοιμάζεται να ψηφίσει νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που υποβαθμίζει παραπέρα την δημόσια εκπαίδευση, διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και το περιεχόμενο της μόρφωσης, που επιβάλει την αντιδραστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την αυτονόμηση της σχολικής μονάδας από την υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση της και οδηγεί σε μεγαλύτερες κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες.

Ταυτόχρονα εξαιτίας του απαράδεκτου νόμου που ψήφισε, χιλιάδες απόφοιτοι λυκείου θα αποκλειστούν ακόμα και από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού για την είσοδο στα ΑΕΙ. Για την πλειοψηφία όσων παιδιών καταφέρουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, αρχίζει ένας γολγοθάς για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται για να σπουδάσουν σε άλλη πόλη, από τον τόπο που κατοικούσαν.   

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, αντί να εναντιωθεί σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως προηγούμενα και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βάζει μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαικών οικογενειών, έρχεται ανοιχτά να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική που στέλενει μεγάλο τμήμα της νεολαίας στην ιδιωτική κατάρτιση που βρίσκει νέο πεδίο κερδοφορίας, πατώντας πάνω στην ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της, να πάρει τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον.
Συγκεκριμένα διαφημίζει συγκεκριμένα ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ, συμμετέχοντας για 7η χρονιά στον διαμοιρασμό 9 υποτροφιών σε αποφοίτους λυκείου, σπρώχνοντας ουσιαστικά πελατεία σ’ αυτά, ενώ δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για χιλιάδες παιδιά εργατικών-λαικών οικογενειών που σπουδάζουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται, με αποτέλεσμα άλλα να αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους και άλλα να δουλεύουν για ένα άθλιο μεροκάματο και συνήθως μαύρα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
13 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!