Ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ για Πολυτεχνείο

"Να περιφρουρήσουμε τις ιδέες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου"

Το Πολυτεχνείο ζει στην μνήμη και την ψυχή του ελληνικού λαού φωτίζοντας την ιστορία του για πάντα, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συγκυρίες, όπως η τραγική πανδημία που μαστίζει και την χώρα μας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Περισσότερο από ποτέ, φέτος που η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας και τις δυνατότητες της επιστήμης, η 48χρονη επέτειος του Πολυτεχνείου παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς ο ελληνικός λαός έρχεται αντιμέτωπος με πολιτικές που ακυρώνουν τις διαχρονικές αξίες της εξέγερσης, όπως συμπυκνώθηκαν στο σύνθημα: «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Σήμερα πλήττονται καίρια τα κοινωνικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η ελευθερία των πολιτών και η ενημέρωση.
Με άλλοθι την πανδημία, η ενημέρωση χειραγωγείται συστηματικά από ένα οργανωμένο σύστημα αδιαφανών συναλλαγών μεταξύ εξουσίας και ΜΜΕ, το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση τα όρια της Ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καλεί τους δημοσιογράφους της χώρας να ενώσουν την φωνή τους με τη φωνή όλων των πολιτών και να υπερασπιστούν στη δουλειά τους τις αρχές της Δεοντολογίας και τα αιτήματα της κοινωνίας.
Και τονίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ανταποκριθούν στο καθολικό αίτημα για αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση, που είναι ο βασικός πυλώνας της λειτουργίας της Δημοκρατίας και το όριο ενάντια σε κάθε μορφής απόπειρα ελέγχου της πληροφόρησης και της χειραγώγησης των πολιτών από κάθε εξουσία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Σελήνη
21 ημερών
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!