Έργα οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε οικισμούς της Αγιάς

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού που ενώνει τους οικισμούς Πλασιά, Καστρί, Αμυγδαλή και Καλαμάκι με την Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιάς. Μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί σημείο της οδού στην έξοδο του οικισμού Καστρίου (στο ύψος του νεκροταφείου) που παρατηρούνταν συσσώρευση ομβρίων υδάτων.

Στο σημείο έγινε  επέκταση υφιστάμενου τεχνικού, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, διευθέτηση συμβαλλόντων οδών και την απομάκρυνση προσχώσεων που εμπόδιζαν την ομαλή ροή των υδάτων. Το επόμενο διάστημα ακολουθεί η ασφαλτόστρωση και η τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο σύνολο της οδού.
«Σε μια δύσκολη εποχή η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να σχεδιάζει, να χρηματοδοτεί και να υλοποιεί,έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η διασφάλιση των αναγκαίων πόρων από την Πολιτεία για να διατηρούμε το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας ασφαλές και λειτουργικό είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
13 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!