Ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατοδικείου -Αεροδικείου Λάρισας

με χρηματοδότηση 715.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτιριακό   συγκρότημα  του Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση  για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 715.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ  στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  ακόμη ένα στρατιωτικό κτίριο  στη Λάρισα συγχρονίζεται  με την εποχή και αποκτά πιο πράσινες και φιλικές για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους υποδομές» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις με έργα ουσίας. Αυτός είναι ο  δικός μας τρόπος να  εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην  στρατιωτική ηγεσία και τους εργαζόμενους, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων που  αντιμετωπίζει η χώρα. Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και  του Κεντρικού Κτιρίου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, ενισχύουμε την ενεργειακή απόδοση του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το Στρατοδικείο –Αεροδικείο και άλλες υπηρεσίες όπως το  Ελεγκτήριο Δαπανών (ΣΤ’ ΕΛΔΑΠ) και το Κεντρικό Ταμείο Στρατού (ΚΤΣ) Λάρισας. Αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος και παραδίδουμε ακόμη ένα σύγχρονο κτίριο με  πολύ καλύτερες προοπτικές λειτουργίας, εξοικονόμησης ενέργειας και  συνθηκών εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου όπου στεγάζονται το Στρατοδικείο – Αεροδικείο Λάρισας, το ΣΤ’ ΕΛΔΑΠ και το ΚΤΣ Λάρισας. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
Θερμομόνωση δώματος / οροφής, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (Α/Θ VRV), τοποθέτηση φωτιστικών LED, εγκατάσταση συστήματος Φ/Β, εγκατάσταση συστήματος BEMS.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, διασφαλίζεται  η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου,  η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 17.43
Σελήνη
11 ημερών
871
Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.
1676
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.
1829
Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.
1854
Ο Ταγματάρχης Σκυλοδήμος περνά με το Τάγμα του τα σύνορα και καταδιώκει τους Τουρκαλβανούς ως την Άρτα.
1897
Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποβιβάζεται στην Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου των Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"