Μήνυμα της Β. Ζιακα με την ανάληψη των καθηκόντων ως αναπληρώτρια περ. Δ/ντρια Θεσσαλίας

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προσωρινή Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και κατόπιν της επιλογής μου ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θητεία έως τον Ιούλιο του 2026, επιλογή πραγματοποιηθείσα κατόπιν της κρίσης από το Συμβούλιο Επιλογής Στελεχών του ΥΠΑΙΘ, με το παρόν, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως η οποία για μία ακόμη φορά με τίμησε με την εμπιστοσύνη της, αναθέτοντάς μου εκ νέου τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ εάν στην εκπαιδευτική μου καριέρα δεν είχα ευκαιρίες, τόσες πολλές και τόσο μοναδικές που με προετοίμασαν επαρκώς ώστε να εκτελώ με υψηλή ποιότητα τα καθήκοντά μου στην ανώτατη θέση της περιφερειακής εκπαίδευσης. Πρέπει επίσης να τονίσω ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που πρωτίστως με εμπνέουν προκειμένου να συνεχίσω να υπηρετώ τον σημαντικότερο θεσμό της πολιτείας, κάνοντας την προσπάθειά μου να αξίζει.
Ιδιαίτερα οι νέοι μας αξίζουν κάθε δυνατής υποστήριξης και για το λόγο τούτο ας είναι βέβαιοι ότι θα τους την παρέχουμε. Θα τους λέμε πάντα τι είναι το σημαντικό και το υψηλό, όχι πάντα αυτό που θέλουν να ακούσουν. Διότι αξίζουν εκπαιδευτικούς που είναι ειλικρινείς, που αγωνίζονται με όλη τους την ψυχή να διαμορφώσουν ορθά τους αυριανούς ενήλικες της χώρας.
Πάνω στα θεμέλια που έχουμε ήδη δημιουργήσει, τόσο στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε αποφεύγοντας με κάθε τρόπο οποιουδήποτε είδους στασιμότητα. Θα δουλέψουμε έχοντας όραμά μας, οι νέοι που εκπαιδεύσαμε να γίνουν «η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».
Ήδη δημιουργήσαμε Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο νομό και χτίζοντας πάνω στην αριστεία θα πορευτούμε αξιολογώντας κάθε φορά τα δεδομένα και θα φέρνουμε αποτελέσματα για τα οποία θα νιώθουμε όλοι περήφανοι για την προσπάθεια, περήφανοι για την συμμετοχή.
Τίποτα από αυτά όμως δεν θα συμβεί εξαιτίας ενός ατόμου, εν μία νυκτί. Με την πάροδο του χρόνου θα οικοδομήσουμε μαζί - διοίκηση και εκπαιδευτικοί - την εκπαίδευση που θέλουμε. Χρειάζεται ο καθένας από εμάς. Τα θεμέλια για διαρκή επιτυχία θα οικοδομηθούν πάνω σ’ αυτήν τη σύνδεση.
Όλοι μαζί λοιπόν καλούμαστε να επιτύχουμε το όραμα της υψηλής εκπαίδευσης με επίκεντρο πάντα το όφελος των μαθητών ώστε στο μέλλον να καταφέρουν να λειτουργήσουν ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου η οποία στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε όλη την πολύχρονη προσπάθειά μου στον στίβο της εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη υπομονή, υποστήριξη και εμπιστοσύνη.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ανέφελες ημέρες εκπαίδευσης την καινούργια σχολική χρονιά!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.31
Δύση: 18.00
Σελήνη
6 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»