4 νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε Λάρισα και Γιάννουλη με τη στήριξη της Περιφέρειας

Τη διοργάνωση τεσσάρων  νέων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στην Π.Ε. Λάρισας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα. «Ο πολιτισμός  και ο αθλητισμός μας ωθούν σε σε μια εξωτερική περίμετρο ζωής»» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Χρειαζόμαστε  τεράστια αποθέματα αυτοελέγχου και στωικότητας προκειμένου να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες  της εποχής. Κι αν τα καταφέρουμε, θα είναι γιατί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτά τα οποία ελέγχουμε ώστε να οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα δημιουργίας. Αυτή είναι η βασική αρχή των στωικών φιλοσόφων, η οποία βρίσκει εφαρμογή σήμερα, στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς παντού στη Θεσσαλία, εκδηλώσεις που δημιουργούν  προϋποθέσεις για μια πιο ειρηνική, αλληλέγγυα και συνδεδεμένη ζωή και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Οι νέες εκδηλώσεις

-100 χρόνια προσφυγιάς και μνήμης στη Γιάννουλη,  στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης. Περιλαμβάνει ομιλίες (Μικρασιατική καταστροφή, ο δρόμος της προσφυγιάς), τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων από την χορωδία του Μ.Σ. Γιάννουλης, παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής και έκθεση ζωγραφικής και εικαστικής δράσης για παιδιά και εφήβους.

- «9ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών - Σύνθεση »   στις 16-25 Σεπτεμβρίου  2022 στη Λάρισα, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου. Με κεντρικό άξονα και θεματική τη σύνθεση,  το ετήσιο φεστιβάλ της Λάρισας Μύλος Παραστατικών Τεχνών, συντονίζει ξανά τις δράσεις του με το Φεστιβάλ Βόλου ενδυναμώνοντας μέσα από πολυθεματικές, φεστιβαλικές  διοργανώσεις μια στρατηγική συνεργασία θεσσαλικής εμβέλειας με πανελλαδικό αντίκτυπο. Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ για τις παραστατικές τέχνες που πραγματοποιείται στη Λάρισα κάθε Σεπτέμβρη στο βιομηχανικό μνημείο του Μύλου του Παππά και περιλαμβάνει: παραστάσεις θεάτρου, χορού, μουσικού θεάτρου και κουκλοθεάτρου, μουσικές εκδηλώσεις, φωτογραφικές και εικαστικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις, προβολές και ανοιχτά εργαστήρια παραστατικών τεχνών. Έμφαση δίνεται στην προσβασιμότητα κοινού με αναπηρία και στη συμπερίληψη ανάπηρων καλλιτεχνών.

-Διεθνές τουρνουά τζούντο,  στις 2 Οκτωβρίου 2022 στη Λάρισα, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του  Α.Σ. ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Λάρισας. Συμμετέχουν αθλητές  από  την Ελλάδα και τα Βαλκάνια (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία). Η εκδήλωση είναι εγκεκριμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία με σκοπό την προετοιμασία αθλητών και συλλόγων για τις εθνικές διοργανώσεις.          

- «7ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS με θέμα το σώμα»   στις 14-23 Οκτωβρίου  2022 στη Λάρισα,  σε συνδιοργάνωση της  Περιφέρειας Θεσσαλίας και της  Off Art  Σκηνικές Παρουσίας. Το OPEN NIGHTS είναι το πρώτο διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό φεστιβάλ με πυρήνα την κεντρική Ελλάδα, ενεργό τα τελευταία 6 συνεχή χρόνια. Έχει βάση στη Λάρισα ενώ έχει παρουσιαστεί επίσης στην Αθήνα (Νοέμβριος 2019) και στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Μελιβοίας στη  Βελίκα. Παίρνουν μέρος επαγγελματίες και ομάδες των εικαστικών και παραστατικών τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και επιστήμονες διαφόρων κατευθύνσεων. Τα θέμα είναι κάθε χρόνο διαφορετικό, τόσο γενικό ώστε να εμπεριέχει την διαχρονική ανθρώπινη εμπειρία, αλλά και ικανό να δώσει αφορμή για δημιουργία και συζήτηση, που αφορά στην τρέχουσα κοινωνική επικαιρότητα. Βασίζεται σε μια ομαδική εικαστική και φωτογραφική έκθεση, ενώ παράλληλα σε όλη τη διάρκεια που παρουσιάζονται performances χορού, θεάτρου, μουσικής και ποίησης, γίνονται εργαστήρια και residencies,  ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ψυχολόγοι, και άλλοι επιστήμονες, δίνουν διαλέξεις και ανοίγουν συζητήσεις με το κοινό, ποιητές διαβάζουν και προβάλλονται σχετικές με το εκάστοτε θέμα, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Στο 7ο φεστιβάλ, σε συνεργασία με του Υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας, συμμετέχουν  ομάδες χορού από το Έσσεν και το Μόναχο ενώ φιλοξενείται η δουλειά δυο καλλιτέχνιδων από την Ουκρανία.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"