Δημοπρατείται το Φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων

Δημοπρατείται το έργο της κατασκευής φράγματος στoν ποταμό Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων. Ο  διαγωνισμός υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αντικείμενο  του έργου είναι η Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Φράγματος, Δικτύων Διανομής Νερού και λοιπών Συνοδών Έργων, συνολικού κόστους 230,07 εκατ. ευρώ.

«Δημοπρατείται ένα από τα σπουδαιότερα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή των Φαρσάλων και τη νοτιοδυτική Θεσσαλία. Μια προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται πράξη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα διαχείρισης νερού καθώς αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και ύδρευση. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης αναλαμβάνει την εκπόνηση των μελετών, την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του έργου για 30 χρόνια τουλάχιστον. Με το έργο επιτυγχάνεται η σωστή διαχείριση των νερών του Ενιπέα, η υδροδότηση 31 οικισμών και τοπικών κοινοτήτων στην περιοχή των Φαρσάλων και η άρδευση 107.500 χιλιάδων στρεμμάτων καθαρής γεωργικής γης ευθύνης του ΤΟΕΒ Φαρσάλων και των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και Τιτανίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.  Ένα έργο, το οποίο βρίσκεται σε «τριεθνές» και αγγίζει τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, τον Αλμυρό αλλά και τον Δομοκό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο που ικανοποίησαν το αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (23-02-2021) και ενέταξαν το έργο στον προγραμματισμό του Υπουργείου, χαρακτηρίζοντας το ως «Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό». Ευχαριστώ ακόμη τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για το έμπρακτο ενδιαφέρον του» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»