Ξεκινάει η ολική αντικατάσταση του φωτισμού στο Δήμο Λαρισαίων

•Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τους εκπροσώπους του αναδόχου σχήματος
•Θα τοποθετηθούν 15.804 φωτιστικά Led σε όλη την έκταση του Δήμου, ενώ θα εγκατασταθεί και σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού
•Σε λιγότερο από 18 μήνες η ολοκλήρωση του μεγάλου και σημαντικού έργου.

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων  Απ. Καλογιάννη του έργου της αντικατάστασης 15.804 φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο με νέα σώματα τύπου LED και της λειτουργίας «Συστήματος Tηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού και  Ελέγχου Ενέργειας».
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο – παρέμβαση στην πόλη. Ο φωτισμός στην Λάρισα αναβαθμίζεται στο σύνολό του και παράλληλα θα εξοικονομηθούν πόροι από την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού του συστήματος με νέο και σύγχρονο. Σημειώνεται ότι ο  οδοφωτισμός είναι ανταποδοτική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, η οποία ωστόσο για το Δήμο Λαρισαίων είναι  και η σημαντικότερη πηγή της ενεργειακής κατανάλωσης του. Ειδικά σε περίοδο ενεργειακής κρίσης, η ριζική αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το Δήμο. Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την ολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού στο Δήμο έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια περίπου.
Το έργο έχει συμβατικό τίμημα 13,5 εκατ. ευρώ και υλοποιηθεί με τη διαδικασία της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης. Ειδικότερα ο ανάδοχος του έργου, εν προκειμένω η  «Ενωση εταιρειών RES INVEST A.E. - INTRAKAT – GLOBILED M.ΕΠΕ» θα υλοποιήσουν με δικά της κεφάλαια το έργο που προβλέπει και τη λειτουργία ενώ θα έχει την ευθύνη της συντήρησης του συστήματος για 10 χρόνια.  Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται από τους πόρους  που θα προκύψουν από την εξοικονόμηση των δαπανών που θα επιφέρει η μείωση του Ενεργειακού του Κόστους.
Το έργο της αντικατάστασης  αφορά όλη  την πόλη της Λάρισας και τις δημοτικές ενότητες Γιάννουλης και Κοιλάδας. Τα έργα αντικατάστασης,  ξεκινούν σύντομα και θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 18 μήνες.
Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή έχει υλοποιήσει ήδη έργα που αφορούν στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού  με χρήση φωτιστικών led αλλά και μαγνητικής επαγωγής,  είτε αφορούσαν σε κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες κλπ)  είτε με τις ανακατασκευές των δρόμων στην περιοχή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας και αλλού. Είναι κοινά αποδεκτό ότι το αποτέλεσμα των έργων που έχουν προηγηθεί είναι ιδιαίτερα θετικό και αποδοτικό για την πόλη.  
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας κ. Ηλ. Πνευματικός.

 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"