10,8 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του Νομού Καρδίτσας υπογράφηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών

Τρία έργα τα οποία αφορούν το Νομό Καρδίτσας υπογράφηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, συνολικού προϋπολογισμού 10.824.612,30 € μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση και προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τριών έργων για το Νομό Καρδίτσας από το Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή ενναλακτικού αγωγού τροφοδοσίας του συνδέσμου ύδρευσης Καρδίτσας από τη λίμνη Πλαστήρα. Το αναφερόμενο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.257.903,27 ευρώ και περιλαμβάνει μία νέα υδροληψία στη λίμνη Πλαστήρα, αγωγό μεταφοράς, αγωγό πτώσης με έργα εκτόνωσης εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, μεταφορά του νερού στην αναρρυθμιστική λίμνη και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του Συνδέσμου Ύδρευσης.
Το δεύτερο έργο, αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ καιπεριλαμβάνει παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο στις αμπελουργικές ζώνες των Τ.Κ. Μοσχάτου, Τ.Κ. Μορφοβουνίου και Τ.Κ. Μεσενικόλα που ανήκουν στον  Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.
Το τρίτο έργο, περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης αλλά και μείωσης των διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 2.296.709 ευρώ και αφορά την παροχή υπηρεσιών ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμάκαιτην προμήθεια εξοπλισμού για την επίτευξη αυτού.
«Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως στόχο να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τις βασικές υποδομές των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού των Συνδέσμων Δήμων και των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ επενδύονται σήμερα στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος στο Νομό Καρδίτσας,ενισχύοντας έτσι τους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτεραιότητα μας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η συνεχήςεπαγρύπνηση, έτσι ώστε να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που παρουσιάζονται και να δίνουμε λύσεις οι οποίες ανταπεξέρχονται και ικανοποιούν αποτελεσματικά τους πολίτες μας», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.31
Δύση: 18.00
Σελήνη
6 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»