Κ.Κ.Ε.: Επερώτηση με θέμα την υποστελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος στο ΓΝ Καρδίτσας

Στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας υπηρετούν μόλις 2 μόνιμοι γιατροί ακτινοδιαγνώστες (2 διευθυντές) σε σύνολο 5 θέσεων που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου.
Το μηνιαίο εφημεριακό πρόγραμμα δεν καλύπτεται και μέχρι τώρα τα κενά εφημέρευσης καλύπτονται μετά βίας με μετακινήσεις ακτινολόγων από το Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ και με υπερεφημέρευση των 2 μόνιμων γιατρών, ο ένας εκ των οποίων έχει κάνει έως και 14 εφημερίες σε ένα μήνα.

Συνεπώς, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και στην πρωινή καθημερινή λειτουργία του τμήματος, αφού λόγω των συσσωρευμένων ρεπό που πολλά από αυτά  χάνονται, πολλές από τις ημέρες του μήνα υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νοσοκομείου. Επομένως, δίνεται προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά, αυξάνοντας έτσι την αναμονή των υπολοίπων εξετάσεων των κλινικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των κλινικών και την υγεία των ασθενών. Επιπλέον,  οι γιατροί ακτινοδιαγνώστες από 1-9-2021 και μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε μία μέρα άδεια και έχουν συσσωρευμένες εναπομένουσες άδειες από το 2020 και το 2021.
Το Ακτινολογικό Τμήμα διαθέτει 6 τμήματα (ακτινογραφιών, υπερήχων και triplex, αξονικού τομογράφου, μαγνητικού τομογράφου, μαστογράφου και μέτρησης οστικής πυκνότητας), τα οποία φυσικά δεν μπορούν να καλυφθούν από τους 2 μόνο ακτινοδιαγνώστες. Για το λόγο αυτό, δεν πραγματοποιούνται μαγνητικές τομογραφίες και μαστογραφίες και παραμένουν κλειστά τα αντίστοιχα τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με τη λίστα των ραντεβού να μεγαλώνει συνεχώς.
Αυτή η κατάσταση επικρατεί από τον Ιανουάριο του 2022 μετά και την παραίτηση του 3ου στη σειρά ακτινολόγου μέσα σε ένα 6μηνο, η οποία ήταν αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς εν μέσω πανδημίας, αφού δεν πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη ενίσχυση του τμήματος. Μάλιστα, υπήρξε καθυστέρηση και στην προκήρυξη της μόνιμης θέσης ακτινολόγου, η οποία παρέμενε κενή επί σχεδόν 3,5 χρόνια. Συγκεκριμένα,  η προκήρυξη έγινε μόλις το Σεπτέμβριο του 2021 και μέχρι τώρα δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις.
Το Ακτινολογικό Τμήμα είναι απαραίτητο τμήμα για τη λειτουργία σχεδόν όλων των τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου, ειδικά στη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε η αποφασιστική του σημασία στη διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενών με κορονοϊό. Η υπολειτουργία και ο κίνδυνος μέχρι και παύσης της λειτουργίας του, εγκυμονεί μέχρι και την κατάρρευση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας συνολικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καλυφθούν άμεσα οι τρείς κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Καρδίτσας, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς;

Οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.18
Δύση: 18.21
Σελήνη
11 ημερών
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"