«Μέσα φθινοπώρου αναμένεται το εξοικονομώ για επιχειρήσεις»

Επικοινωνία του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τηντη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου

Εντός του φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα«Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις»το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Έπειτα από την υλοποίηση της πρότασηςτου κ. Κωτσού μερικές ημέρες νωρίτερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος εξοικονομώ κατ΄οίκονκατά 94% και την ένταξη όλων των επιλαχόντων, ο κ. Κωτσός επικοινώνησε με την κα. Σδούκουπροκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ για επιχειρήσεις.
Όσον αφορά το εξοικονομώ κατ΄ οίκον ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 591,7 εκατ. ευρώ και πλέον ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021” ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες φτάνοντας έτσι οι συνολικοί δικαιούχοι του Προγράμματος τα 87.578 νοικοκυριά.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η ενεργειακή κρίση άρχισε να κάνει τις πρώτες εμφανίσεις στους πολίτες μας, έχει υλοποιήσει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου να στηριχθούν αποτελεσματικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής είχε σημειώσει στην κα. Σδούκου πως είναι χρέος μας να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη μας σε όλους τους πολίτες μας κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Έτσι για την επίτευξη του ανωτέρου, ο κ. Κωτσός είχε προτείνει την αναζήτηση από το οικονομικό επιτελείο των απαραίτητων κονδυλίων, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη όλων των δικαιούχων κατοικιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον».
Όσον αφορά το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις» η Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι δρομολογείται έτσι ώστε να ανακοινωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Το πρόγραμμα θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και υπολογίζεται ότι ο προϋπολογισμός του θα ξεπερνάει τα 400 εκατ. Ευρώ.
«Η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος εξ οικονομώ κατ' Οίκον κατά 591,7 εκατ. Ευρώ είναι μία γενναία απάντηση της κυβέρνησης μας απέναντι στην ενεργειακή κρίση που μας καταδιώκει τους τελευταίους μήνες. Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες. Το μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεριμνήσει έτσι ώστε να ενταχθούν οι 47.433 επιλαχόντες ως καταρχήν επιλέξιμοι. Η κυβέρνηση μας συνεχίζει με συνεχείς παρεμβάσεις να στηρίζει τα νοικοκυριά και συνεχίζουμε και στη στήριξη των επιχειρήσεων όπως ενημερώθηκα από την κα. Σδούκου καθώς είναι υπό επεξεργασία το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις»το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο με προϋπολογισμό περισσότερο από 400 εκ. Ευρώ. Προχωράμε δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις και ανακουφίζοντας πολίτες και επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση και από την κρίση ακρίβειας που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.41
Δύση: 17.58
Σελήνη
16 ημερών
1825
Οι Έλληνες επαναστάτες αποτυγχάνουν να σταματήσουν τους Αιγυπτίους κοντά στον Αλφειό.
1898
Ο Πρίγκηψ Γεώργιος, διορισθείς Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, αποβιβάζεται στα Χανιά.
1912
Το υποβρύχιο "Δελφίν" επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού "Μετζιτιέ".
1950
Το Στρατηγείο και το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας φθάνουν στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»