altΔύο νέες παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να δώσουν οικονομική ανάσα σε μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων θα φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή.
Οπως είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το νομοσχέδιο θα φέρει παραγραφές χρεών ιδιωτών προς τον ΕΦΚΑ και αύξηση από 12 σε 24 των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών προς τον ΕΦΚΑ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εξετάζεται – από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών – πώς θα καταργηθεί η παρακράτηση του 1% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα ρύθμιση εκτός από τις 24 δόσεις θα προβλέπονται και 48 δόσεις μόνο στην περίπτωση που η οφειλή καταλογίστηκε από τη διοίκηση μετά από καταγγελία ή επιτόπιο έλεγχο.
Ειδικότερα, η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία (που ακολουθεί το μοντέλο της ρύθμισης της ΑΑΔΕ) σε 24 δόσεις, αντί για 12 που ισχύει σήμερα, θα δώσει «ανάσα» σε περίπου 200.000 οφειλέτες του ΚΕΑΟ με «φρέσκα» χρέη. Ο διπλασιασμός των δόσεων θα ωφελήσει περίπου 95.000 οφειλέτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ στο α’ τρίμηνο του 2022 ήταν ενταγμένοι στις 12 δόσεις, καθώς θα τους μειώσει το ποσό της μηνιαίας δόσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.12
Δύση: 18.33
Σελήνη
26 ημερών
1690
Έλληνες και Ενετοί απελευθερώνουν από τους Τούρκους τον Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου.
1834
Η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του Εληνικού Κράτους.
1906
Αποβιβάζεται στη Σούδα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλ. Ζαΐμης, ως δεύτερος Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!