altΥλοποίηση ενημερωτικής δράσης στο Παράρτημα Ρομά Σοφάδων με τη συμμετοχή του Κ.Υ. Σοφάδων

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων με το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/6/2023 στο χώρο δραστηριοτήτων του Παραρτήματος Ρομά ενημερωτική δράση με τίτλο «Άνδρας και Υγεία (Καρκίνος του Προστάτη και Καρδιαγγειακές παθήσεις».

Τη δράση διοργάνωσαν η Βασιλική Τσιγαρίδα Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, η Όλγα Γκουζιώτη Κοινωνιολόγος, ο Κων/νος Καλλιώρας διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά Σοφάδων και πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Κέντρου Υγείας αποτελούμενη από τον Αγροτικό Γιατρό Δημήτριο Κουτσουμπάρη, και τη Νοσηλεύτρια Βασιλική Τσιγαρίδα.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στήριξης της υγείας ευπαθών και ευάλωτων πληθυσμών και απευθυνόταν σε Ρομά που διαβιούν στα όρια του Δήμου Σοφάδων. Έγινε αναφορά στους παράγοντες κινδύνου, την πρόληψη, τη θεραπεία και αντιμετώπιση, αλλά κυρίως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και των προληπτικών εξετάσεων που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας του Προστάτη και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Έγινε παρουσίαση της θεματικής ενότητας από τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων και απαντήθηκαν ερωτήματα των παραβρισκόμενων Ρομά σε απλό κατανοητό λόγο. Η δράση εντάσσεται σε έναν πλαίσιο δράσεων υγείας σε πληθυσμούς Ρομά στη Θεσσαλία που υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.
Το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων υλοποιείται ως μέρος της Πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων" (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.47
Δύση: 17.33
Σελήνη
26 ημερών
1720
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Αυξέντιος από την Ήπειρο.
1822
Φονεύεται από τους Τούρκους ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων.
1823
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στο Λασίθι Κρήτης.
1827
Σώμα 500 ανδρών επιχειρεί να καταλάβει το μοναστήρι "Άγιος Σπυρίδων" στην Καστέλλα του Πειραιά.
1955
Οι αγγλικές αρχές κατοχής κατάσχουν στην Πάφο πολεμικό υλικό που κατέπλευσε από την ελεύθερη Ελλάδα για την ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!