Ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τον Υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ για φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντησε με τον Υφυπουργό Παρά Τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο αντρών, ο κ. Κώτσος έθεσε στον κ. Τριαντόπουλο το ζήτημα των αποζημιώσεων επιχειρήσεων και αγροτών που πλήγηκαν από τον ΙΑΝΟ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός ανέφερε πως ένας σημαντικός αριθμός πληγέντων από τον ΙΑΝΟ επιχειρήσεων και αγροτών δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί για το σύνολο των καταστροφών που έχουν υποστεί ζητώντας να επιτυχανθούν οι διαδικασίες.
Ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καθυστερούν τις αποπληρωμές, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φακέλων έχουν ελλείψεις και τα περισσότερα πιστοποιητικά από το ΓΕΜΗ και τα πιστοποιητικά Δικαστικής Φερεγγυότητας έχουν λήξει. Επιπλέον, ο κ. Τριαντόπουλος πληροφόρησε τον κ. Κωτσό πως προκειμένου να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς οι διαδικασίες και να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι, αποφασίστηκε να ζητούνται τα πιστοποιητικά από το ΓΕΜΗκαι τα πιστοποιητικά Δικαστικής Φερεγγυότητας από την Κρατική Αρωγή και όχι από τους πολίτες.
Επίσης, ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Τριαντόπουλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι χρηματοδότησηςγια την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους, καθώς οι τράπεζες δεν είναι πρόθυμες να δώσουν το 40% της συνολικής αποζημίωσης ως άτοκοδάνειο όπως προβλέπεταιαπό τη σχετική εγκύκλιο. Ο κ. Τριαντόπουλος αντιλήφθηκε το πρόβλημα και ενημέρωσε το Βουλευτή ότι θα το εξετάσει με τις διοικήσεις των τραπεζών έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.