Πανελλαδικό παναγροτικά - συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη στην Αθήνα

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι
Όπως είχαμε επισημάνει επιστρέφοντας στα χωριά μας μετά το μπλόκο, οργανωμένα και συντονισμένα, όπως ξεκινήσαμε, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος όπως αποφασίσαμε θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές.

Γιατί είναι αγώνας για την επιβίωση μας, να ζήσουμε τις οικογένειες μας, να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, που επί χρόνια δίνουμε με κάθε μορφή πάλης.
Είναι αγώνας σκληρός και μακροχρόνιος που με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας και της ΠΕΜ, με την μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων, με την κοινή δράση, ενιαία και σε πανελλαδικό επίπεδο με τους εργαζόμενους και τους άλλους φορείς, που τους καλούμε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο καθώς η ακρίβεια μας τσακίζει όλους, έχουμε κοινά συμφέροντα και τα αιτήματα που προβάλουμε αφορούν στην μείωση του κόστους και στους οικιακούς λογαριασμούς, είναι σίγουρο πως θα έχει πολλή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, όπως και είχε πολλές φορές ως τώρα.
Αυτό χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί από όλους τους συναδέλφους ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε ασκείται πίεση στην όποια κυβέρνηση πίσω από τα πληκτρολόγια, με ανέξοδες κουβέντες στα καφενεία, ούτε πολύ περισσότερο με την αδράνεια. Πρέπει η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε αγωνιστική συμμετοχή και οργανωμένη διεκδίκηση.
Τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο και εξαιτίας της επέμβαση της Ρωσίας και του πολέμου που μαίνεται για δεύτερη φορά τα τελευταία 25 χρόνια στην Ευρώπη.
Τέτοιοι πόλεμοι, επίσης, γνωρίσαμε πολλές φορές αυτά τα χρόνια στη γειτονιά μας και παγκόσμια, που γίνονται για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών που μας εκμεταλλεύονται και έχουν τον πλούτο του δικού μας ιδρώτα στα χέρια τους, χωρίς να ευθύνονται οι λαοί γι’ αυτούς, ενώ δημιουργείται νέο προσφυγικό κύμα.
Πληρώνουμε και εμείς αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός ένα νέο μεγάλο οικονομικό τίμημα με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς και τα οικονομικά μέτρα (πχ νέο εμπάργκο στα προϊόντα που παράγουμε). Χρειάζεται εδώ και τώρα άμεση απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτόν τον πόλεμο.
Η απαξίωση που βιώσαμε στην συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο ότι οι αγρότες συμβάλουν μόνο στο 2,8% του ΑΕΠ (είναι 4.2% στην πραγματικότητα) και ότι μας δίνουν περισσότερα από όσα παράγουμε και σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πρωτογενής τομέας (που συχνά αναφέρεται) απασχολεί 500.000 αγροτοκτηνοτρόφους και ότι οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα που παράγει δίνουν δουλειά σε δεκάδες κλάδους και επαγγέλματα, σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άρα είναι πολλαπλάσια η συνεισφορά στο ΑΕΠ, είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της ναυτιλίας που μπουκώνουν με δις ευρώ, φοροαπαλλαγές και αφορολόγητο πετρέλαιο τους εφοπλιστές συνέχεια!
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα μας. Επιβάλλεται η μείωση του κόστους παραγωγής και η λύσει στα αιτήματα που έχουμε. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή και θα το καταλάβει με το δυναμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Όλοι μπορούμε να δώσουμε μια ημέρα από την ζωή μας για το συλλαλητήριο όταν γνωρίζουμε πολύ καλά πως μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
Να μην λείψει κανείς! Δεν περισσεύει κανείς! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Παρασκευής και δηλώνουμε συμμετοχή στους Αγροτικούς Συλλόγους, στις επιτροπές αγώνα και στο τηλ. : 6973311628.

Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.