Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτρη Μελά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο αντρών βρέθηκε μεταξύ άλλων στην ατζέντα του Καρδιτσιώτη Βουλευτή και το ζήτημα πληρωμών της συνδεδεμένης ενίσχυσης των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός σημείωσε στον κ. Μελά την ζωτικής σημασίας ανάγκη να πληρωθεί άμεσα η συνδεδεμένη ενίσχυση σε αγρότες και κτηνοτρόφους έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τους ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Επιπλέον, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των πληγέντων από τον καύσωνα και το χαλάζι έτσι ώστε και αυτοί οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το κατώτατο όριο παράδοσης κιλών να μπορέσουν αν πληρωθούν το συντομότερο δυνατό.
Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.κ. Δημήτρης Μελάς ενημέρωσε το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι οι πληρωμές της συνδεμένης ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους θα πραγματοποιηθούν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή από Δευτέρα 21 Μαρτίου. Όσον αφορά τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ο κ. Μελάς σημείωσε στον Καρδιτσιώτη Βουλευτή ότι όσοι έχουν θέμα με το κατώτατο όριο κιλών και υπέστησαν ζημιές θα πληρώνονται όταν ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ εξατομικευμένα η κάθε περίπτωση και υπολογίζεται ότι ο ΕΛΓΑ θα ολοκληρώσει τις εκτιμήσεις του μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξη των πληρωμών.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:
«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση, ότι στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα επειδή για μας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας. Οι Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι δοκιμάζονται από τις αλλεπάλληλες κρίσεις οι οποίες πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Μελά τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., έτσι ώστε να πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση άμεσα σε όλους τους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς ανατιμήσεις στα εφόδια αλλά και την ενεργειακή κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Μελάς με ενημέρωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν όσοι δεν είχαν προβλήματα με το κατώτατο όριο κιλών και μέσα στον επόμενο μήνα θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Είναι χρέος μας να στεκόμαστε πάντα στο πλευρό όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής καθώς η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων στηρίζεται σε αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να πληθαίνουν συνεχώς καθιστώντας το μέλλον αβέβαιο»
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.