Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο

Το ζήτημα των εκκρεμών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις καταστροφές που υπέστη ο Νομός Καρδίτσας βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης του Καρδιτσιώτη Βουλευτή κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε στον κ. Λυκουρέντζο πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η εκταμίευση των εκκρεμών αποζημιώσεων που περιμένουν αρκετοί αγρότες.Οι πληγείσες περιοχές του Νόμου Καρδίτσας των οποίων οι αγρότες δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί είναι Μακρυχώρι, Παλιούρι, Πρόδρομος, Καλλιφώνι, Φίλια και ορισμένες περιοχές του δήμου Παλαμά.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αντρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι για τις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές,αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου να καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές αγροτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:
«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον ευαίσθητο αυτό κλάδο παραγωγής ο οποίος είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε φυσικές καταστροφές. Σκοπός του ΕΛΓΑ είναι η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά πρωτίστως σκοπός του ΕΛΓΑ είναι να στέκεται στο πλευρό του κάθε αγρότη. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Λυκουρέντζο και του έθεσα μεταξύ άλλων το ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις περιοχές Μακρυχώρι, Παλιούρι, Πρόδρομο, Καλλιφώνι, Φίλια και ορισμένες περιοχές του δήμου Παλαμά. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη να μεριμνήσουμε για τους πληγέντες αγρότες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί περισσότερες από αρκετές φορές στο μάτι του κυκλώνα»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.