Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο

Το ζήτημα των εκκρεμών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις καταστροφές που υπέστη ο Νομός Καρδίτσας βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης του Καρδιτσιώτη Βουλευτή κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε στον κ. Λυκουρέντζο πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η εκταμίευση των εκκρεμών αποζημιώσεων που περιμένουν αρκετοί αγρότες.Οι πληγείσες περιοχές του Νόμου Καρδίτσας των οποίων οι αγρότες δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί είναι Μακρυχώρι, Παλιούρι, Πρόδρομος, Καλλιφώνι, Φίλια και ορισμένες περιοχές του δήμου Παλαμά.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αντρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι για τις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές,αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου να καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές αγροτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:
«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον ευαίσθητο αυτό κλάδο παραγωγής ο οποίος είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε φυσικές καταστροφές. Σκοπός του ΕΛΓΑ είναι η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά πρωτίστως σκοπός του ΕΛΓΑ είναι να στέκεται στο πλευρό του κάθε αγρότη. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Λυκουρέντζο και του έθεσα μεταξύ άλλων το ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις περιοχές Μακρυχώρι, Παλιούρι, Πρόδρομο, Καλλιφώνι, Φίλια και ορισμένες περιοχές του δήμου Παλαμά. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη να μεριμνήσουμε για τους πληγέντες αγρότες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί περισσότερες από αρκετές φορές στο μάτι του κυκλώνα»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!