Κολυμπώντας με γεμάτο στομάχι: Το εντυπωσιακό βίντεο μιας μέδουσας στα βάθη της θάλασσας

altΜια μέδουσα που κολυμπά στη βαθιά θάλασσα με μια κοιλιά γεμάτη θήραμα κινηματογράφησαν επιστήμονες σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.
Το Ινστιτούτο Υδάτινων Ερευνών του Monterey Bay (MBARI) στην Καλιφόρνια δημοσίευσε αυτές τις μέρες στο Twitter αρχειακό υλικό από το κολύμπι μιας μέδουσας στη θάλασσα με το στομάχι της γεμάτο φαγητό.

Οι επιστήμονες λένε ότι το θήραμα θα ήταν πιθανότατα το κριλ, το οποίο είναι μικροσκοπικά πλάσματα που μοιάζουν με γαρίδες με σκληρό κέλυφος.

Καθώς οι μέδουσες είναι διάφανες, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε αυτό που έχουν στο στομάχι τους, λέει ο Στίβεν Χάντοκ, θαλάσσιος βιολόγος στο MBARI που παρατήρησε αυτό το πλάσμα τον Ιούνιο του 2018 κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στον κόλπο Monterey.

Οι μέδουσες μπορούν να εντοπιστούν τόσο σε ρηχά όσο και σε βαθιά νερά. Η μέδουσα Halitrephes που καταγράφεται σε αυτό το βίντεο περιπλανιέται στους σκοτεινούς ωκεανούς. Χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο ρομπότ, οι επιστήμονες κατέγραψαν τη βόλτα της σε βάθος 1.300 ποδιών.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 16.58
Σελήνη
25 ημερών
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"