«Πράσινο Λάδι»: Ανακυκλώνοντας τηγανέλαια για ένα βιώσιμο μέλλον

altΗ ανάγκη να συνεχίσει να αναπτύσσεται -και μάλιστα με βιώσιμο τρόπο- η κοινωνία είναι δεδομένη. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, ωστόσο, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου. Πρόκειται για το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση τόσο των αποβλήτων όσο και της ανάγκης για άντληση νέων πόρων, με αυξημένο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.
Πώς θα επιτευχθεί όμως, η μετάβαση σε μια οικονομία που θα χαρακτηρίζεται ως κυκλική; Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η ενεργός συμμετοχή των επιχειρήσεων, η εγκατάλειψη του λεγόμενου γραμμικού μοντέλου και φυσικά, η εστίαση στην επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανανέωση και ανακύκλωση υλικών και προϊόντων, έτσι ώστε κάθε απόβλητο να μπορεί να μετατραπεί σε πρώτη ύλη.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στην ανακύκλωση, πέρα από τις γνωστές κατηγορίες (χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, ρούχα), υπάρχει και η ανακύκλωση τηγανελαίων. Συγκεκριμένα, η Πράσινο Λάδι αναλαμβάνει τη συλλογή τηγανελαίων, όπως είναι το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και όλα τα σπορέλαια, αλλά και παλιών ταγκισμένων λαδιών, από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με στόχο την τελική μετατροπή τους σε ένα ανανεώσιμο, μη τοξικό και εύκολα βιοαποικοδομήσιμο καύσιμο, το βιοντίζελ.
 
Περισσότερα στο cnn.gr
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
6 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"