Μαθαίνουμε στα παιδιά γιατί είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια

altΕύκολοι τρόποι για να βοηθήσουμε τα παιδιά, ειδικά νηπιακής ηλικίας, να καταλάβουν γιατί είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας.
Έμφυτη τάση των παιδιών, ειδικά κατά την νηπιακή ηλικία, είναι να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους, αγγίζοντας οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμά τους, καθώς θέλουν να επεξεργαστούν τα αντικείμενα που βλέπουν.

Πολλές είναι οι προσπάθειες των γονιών, από την άλλη, να περιορίσσυν τις κινήσεις των παιδιών με στόχο να διατηρηθούν καθαρά και ασφαλή. Για τα μικρά παιδιά, ωστόσο, το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους με ελευθερία κινήσεων όχι μόνο τα βοηθά να εξερευνήσουν αλλά συμβάλλει και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σημαντικό, όμως, να βρεθεί μια χρυσή τομή που να περιλαμβάνει την εξερεύνηση αλλά και την ασφάλεια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ακολουθώντας πάντα τον κανόνα, που μας υπαγορεύει να πλένουμε τα χέρια μας.

Γιατί είναι σημαντικό;
Το πλύσιμο των χεριών αποτελεί μία από τις συνήθειες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε, καθώς είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποφύγουμε τις μολύνσεις από διάφορα μικρόβια ή παθογόνους μικροοργανισμούς. Μην ξεχνάμε ότι αυτήν την στιγμή αποτελεί το βασικότερο μέτρο για να προστατευθούμε ενάντια στον νέο κοροναϊό. Ως γονείς, θα ήταν καλό να διδάξετε στο παιδί ότι το πλύσιμο των χεριών είναι εξίσου σημαντικό με το μπάνιο αλλά και με το πλύσιμο των δοντιών. Πώς μπορούμε λοιπόν, να βοηθήσουμε το παιδί να το εντάξει στην ρουτίνα του;

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.05
Δύση: 19.45
Σελήνη
4 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.