Διαβήτης: Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει κατά 14% τον κίνδυνο

altΤο συχνό βούρτσισμα των δοντιών μέσα στη μέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Δείτε ποια συχνότητα βουρτσίσματος συνδέεται με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης του κινδύνου διαβήτη.Οι άνθρωποι που βουρτσίζουν τα δόντια τους τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα, έχουν κατά 8% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ αντίθετα η ύπαρξη περιοδοντίτιδας λόγω χρόνιας αμέλειας της στοματικής υγιεινής σχετίζεται με κατά 9% αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεατική επιστημονική έρευνα.
Το όφελος από τη στοματική υγιεινή είναι μεγαλύτερο για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες. Οι γυναίκες που βουρτσίζουν τα δόντια τους τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα, έχουν 15% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ οι άνδρες 5%. Από την άλλη, η απώλεια πολλών δοντιών (άνω των 15) συνδέεται με σημαντικά αυξημένο κατά 21% κίνδυνο διαβήτη.
Η φλεγμονή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη διαβήτη, ο οποίος αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, όπως συμβαίνει επίσης με την περιοδοντίτιδα. Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη και συστημική φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην εμφάνιση διαβήτη, τόσο τύπου 1 όσο και 2.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!