Κουνούπια : Φυσικοί τρόποι να τα διώξετε άμεσα

altΑν θέλετε να «θωρακίσετε» το σπίτι σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες, πιο φυσικές, λύσεις
Ενώ οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε σε χημικά εντομοκτόνα για να σκοτώσουμε τα κουνούπια, οι εν λόγω χημικοί παράγοντες είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους και είναι απλά επιβλαβείς για τους άλλους.

Έλαιο από ευκάλυπτο και έλαιο λεμονιού
Το συνιστά το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ως ένα πολύ καλό εντομοαπωθητικό. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα κουνούπια.
Ο λόγος είναι το ενεργό συστατικό κινεόλη, το οποίο έχει αντισηπτικές και εντομοαπωθητικές ιδιότητες όταν εφαρμόζονται στο δέρμα. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το μείγμα δεν έχει καμία αρνητική συνέπεια όπως τα χημικά εντομοαπωθητικά.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα, ανακατέψτε έλαιο λεμονιού και έλαιο ευκαλύπτου σε ίσες αναλογίες και απλώστε το στο σώμα σας.
 
Σκόρδο
Η ισχυρή και έντονη οσμή του σκόρδου είναι γνωστή για την πρόληψη από τσιμπήματα κουνουπιών, ενώ τα αποτρέπει ακόμη και από το να εισέλθουν στο σπίτι σας.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το «φάρμακο», απλά λιώστε μερικές σκελίδες, βράστε τις σε νερό και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να ψεκάσετε γύρω από το δωμάτιο που θέλετε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά.
Αν είστε πολύ… τολμηροί, μπορείτε να το ψεκάσετε ακόμα απευθείας επάνω στο σώμα σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο " in.gr " (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
17 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!