Το καλοκαίρι στα πόδια μας: Απλές συμβουλές για την υγιεινή των άκρων

altΕίναι εκτεθειμένα και πιο ευάλωτα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του ήλιου και της άμμου. Η φροντίδα τους κρίνεται επιβεβλημένη προς αποφυγήν προβλημάτων που θα μας «κοστίσουν» τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγιεινή των άκρων μας.

 

Για να διατηρήσουμε το πεντικιούρ μας, να αποφύγουμε σκασίσματα και σχισμές, να προφυλαχθούμε από τον ήλιο και να έχουμε ξεκούραστα πόδια για βόλτες και παιχνίδι στην άμμο υπάρχουν τρόποι πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με την αισθητικό Ειρήνη Παπαδοπούλου, η οποία μέσα από το «TV Εθνος» λύνει τις απορίες μας για το πώς τα πόδια μας αυτό το καλοκαίρι θα έχουν την εμφάνιση που τους αξίζει.

Πόσο ρόλο παίζει η καλή ενυδάτωση ειδικά στα πόδια μας;
Η ελλιπής ενυδάτωση των άκρων, πιο συγκεκριμένα των ποδιών, επιφέρει ξηρότητα, σκληρύνσεις και τραχεία αίσθηση, ενώ μια αφυδατωμένη περιοχή είναι πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ενυδατικές-αναπλαστικές κρέμες οι οποίες παρέχουν τοπικά άμεση ενυδάτωση και ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού, ώστε να διατηρείται το περιβάλλον υγρασίας που έχει ανάγκη το δέρμα μας.

Πώς θα αποφεύγουμε τις σχισμές και τα σκασίματα στις φτέρνες μας την περίοδο του καλοκαιριού;
Οι σχισμές και τα σκασίματα στις φτέρνες είναι τα συχνότερα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Συχνά ενώ χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες και διάφορα προϊόντα που συνιστώνται, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και εδώ κρύβεται το μυστικό. Το λάθος έγκειται στο γεγονός πως τα προϊόντα αυτά πρέπει να εφαρμόζονται εφόσον έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την ενυδάτωση των υγιών κυττάρων που βρίσκονται από κάτω. Είναι σημαντικό όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα αφυδάτωσης να επισκεπτόμαστε έναν ειδικό και να γίνεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία (πεντικιούρ). Αυτή η διαδικασία θα επιφέρει αμέσως αισθητικό αποτέλεσμα, αποτρέποντας και το μπλοκάρισμα της φυσικής διαδικασίας ενυδάτωσης που συμβαίνει όταν συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην περιοχή.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.40
Πανσέληνος
1582
Οι Μανιάτες ζητούν τη βοήθεια του Πάπα της Ρώμης για να διώξουν τους Τούρκους.
1770
Ο Λάμπρος Κατσώνης πλήττει τον τουρκικό στόλο έξω από την Ύδρα.
1824
Δύναμη 600 Τούρκων ιππέων επιτίθεται κατά των Ελλήνων στην Αθήνα.
1826
Δύναμη 5.000 Τούρκων επιτίθεται εναντίον των 800 Ελλήνων υπερασπιστών των Αθηνών, οι οποίοι συμπτύσσονται στην Ακρόπολη.
1877
Πεθαίνει ο ηρωικός ναύαρχος της Επαναστάσεως Κωνσταντίνος Κανάρης.
1946
Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων παραπέμπει το θέμα της Βορείου Ηπείρου στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».