Ύπνος και βρέφη: Πέντε συμβουλές για όνειρα γλυκά

altΚρατάτε το μωράκι σας αγκαλιά και νομίζετε ότι κρατάτε όλο τον κόσμο. Και είναι αλήθεια. Ωστόσο, τι γίνεται όταν το αγγελούδι σας έχει άστατο ύπνο; Υπάρχει τρόπος να βάλετε ένα πρόγραμμα, προς αποφυγή γκρίνιας και νυχτερινών εντάσεων;
Κι όμως υπάρχουν τρόποι αποτελεσματικοί χάρις στους οποίους το μωράκι σας θα κοιμάται και πιο πολύ και πιο ήρεμα, αρκεί βεβαίως οι νέοι γονείς να είναι έτοιμοι να τηρούν ένα πρόγραμμα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής ύπνου τονίζει ότι τα βρέφη ηλικίας 4-12 μηνών πρέπει να κοιμούνται μεταξύ 12-16 ωρών (συμπεριλαμβανομένων και των μικρής διάρκειας υπνάκων) για να αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία τους. Επίσης, τα παιδιά ηλικίας 1-2 ετών χρειάζονται 11-14 ώρες και εκείνα των 3-5 ετών πρέπει να κοιμούνται 10-13 ώρες την ημέρα.

Για να τηρηθεί όμως αυτό το πρόγραμμα υπάρχουν κάποιες συμβουλές ειδικών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να κοιμάται σαν πουλάκι.

1. Κρατήστε ένα αρχείο καταγραφής ύπνου

Η καταγραφή των καθημερινών συνηθειών του μωρού σας θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε το πρόγραμμα ύπνου του. Ξεκινήστε παρακολουθώντας ημέρες και νύχτες για μία εβδομάδα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δεδομένα για να καταλάβετε την ιδανική ώρα ύπνου. Για παράδειγμα εάν εντοπίσετε ότι στις 7 το απόγευμα είναι πάντα υπερκινητικό το μωράκι σας, μάλλον θα έπρεπε εκείνη την ώρα να το βάλετε για ύπνο.

2. Δημιουργήστε μια ρουτίνα για ύπνο

Κάθε βράδυ δημιουργήστε μία διαδικασία ύπνου που θα διευκολύνει το μυαλό του μωρού σας και θα προετοιμάσει το σώμα του για ύπνο. Ένα ελαφρύ μασάζ, μία ανάγνωση παραμυθιού ή ένα νανούρισμα θα δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για όνειρα γλυκά. Εκτός σχεδίων θα πρέπει να είναι η παρακολούθηση τηλεόρασης. Ακολουθώντας μια συνεπή ρουτίνα, το μωρό σας θα γνωρίζει ότι είναι ώρα για ύπνο και έτσι θ’ αναπτύσσει σιγά-σιγά το εσωτερικό του ρολόι.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.34
Σελήνη
19 ημερών
1570
Οι Ενετοί ναύαρχοι Βενιές και Κουφίνι καταλαμβάνουν την Πάρο.
1760
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Τριαντάφυλλο από την Ζαγορά.
1823
Μάχη στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, κατά την οποία πέφτει ηρωικά ο Μάρκος Μπότσαρης.
1896
Η Ελληνική Κυβέρνηση αποστέλλει εθελοντικά σώματα στην Κρήτη για ενίσχυση του αγώνα των Κρητών.
1943
Στο συνέδριο της Μεμόρραχης αποφασίζεται να συγκροτηθεί αντιστασιακή οργάνωση με σκοπό την Ένωση της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα.
1964
Η Τουρκία εξαπολύει ανηλεή αεροπορικό βομβαρδισμό κατά των χωριών της βορειοδυτικής Κύπρου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».