Οι λόγοι που θα σας πείσουν να.. χαμογελάτε καθημερινά

altΠοια είναι τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από μόλις ένα.. χαμόγελο;

Πολλοί ορίζουν το χαμόγελο απλά ως την ακούσια απάντηση σε πράγματα που μας προκαλούν χαρά ή και γέλιο. Αν και αυτή η παρατήρηση είναι σίγουρα αληθινή, αυτό που οι περισσότεροι παραβλέπουν είναι ότι το χαμόγελο μπορεί να είναι εξίσου μια συνειδητή και ισχυρή επιλογή, που κάνουμε οι ίδιοι, αντιδρώντας σε όσα μπορεί να συμβαίνουν.

Στο μεταξύ, πολλές είναι οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ένα γνήσιο χαμόγελο μας κάνει πιο ελκυστικούς ενώ άλλες αναφέρουν τα πολλαπλά του οφέλη τόσο για την δική μας όσο και για την διάθεση των γύρω μας.

Χαμογελάστε για μακροζωία
Επιστημονικά δεδομένα υπογραμμίζουν την σύνδεση ανάμεσα στην καλή υγεία, την μακροζωία και το χαμόγελο. Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με έρευνες, είναι ότι αρκεί το χαμόγελο ως πράξη, η φυσική δηλαδή κίνηση του προσώπου, είτε είναι αποτέλεσμα πραγματικής χαράς είτε επιτηδευμένης ενέργειας για να απολαύσουμε τα βραχυπρόθεσμα αλλά και τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία και την προσωπική μας ευημερία.

Πώς μας επηρεάζει το χαμόγελο
Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, τα ακόλουθα θα σας παρακινήσουν να κάνετε καθημερινά μια συνειδητή προσπάθεια και να χαμογελάτε περισσότερο, τόσο στους γύρω σας όσο και στον εαυτό σας.

*Μας κάνει πιο ελκυστικούς
Οι άνθρωποι που χαμογελούν είναι φυσικά πιο ελκυστικοί και τείνουν να «τραβούν» τα βλέμματα, αφού υπάρχει ένας πραγματικός, φυσικός παράγοντας έλξης που συνδέεται με το χαμόγελο ως πράξη. Οι σοβαρές ή αρνητικές εκφράσεις του προσώπου, από την άλλη, τείνουν να λειτουργούν στην πραγματικότητα με τον αντίθετο τρόπο, απομακρύνοντας τους ανθρώπους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.53
Δύση: 17.29
Σελήνη
10 ημερών
1822
Δύο πολεμικά και δύο πυρπολικά των Ψαρών προσβάλλουν τον τουρκικό στόλο στον λιμένα της Τενέδου.
1826
Μάχη στη Δόβραινα Βοιωτίας και ελληνική νίκη.
1912
Ο Οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος Καπετάν Δούκας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό, απελευθερώνει την Ελευθερούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».