Τι μας προσφέρουν τα κόκκινα τρόφιμα;

altΓιατί τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά χαρακτηρίζονται ως η υπερδύναμη της διατροφής μας;
Η απάντηση είναι ότι το χρώμα τους οφείλεται συνήθως σε φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν, οι οποίες τους δίνουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Το κόκκινο χρώμα οφείλεται στην παρουσία μιας πολύ σημαντικής κατηγορίας αντιοξειδωτικών, των λεγόμενων πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες σχετίζονται σήμερα με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας και ιδιαίτερα για το καρδιαγγειακό μας σύστημα. 
Αποτελούν μια ασπίδα προστασίας από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς μας και όχι μόνο.Αν λοιπόν η διατήρηση της φυσικής υγείας, της ομορφιάς και της νεότητας είναι για εσάς ένα ζητούμενο, ίσως το πιο σημαντικό αντιγηραντικό είναι η διατροφή σας. Αν μάλιστα θέλετε να χρωματίσετε τις διατροφικές σας επιλογές, αυτές θα είχαν χρώμα κόκκινο. Αξίζει να επιλέξετε τα κόκκινα τρόφιμα. Κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά θα γνωρίσουμε στη συνέχεια.
Κόκκινη πιπεριά
Η κόκκινη πιπεριά αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στην προστασία των κυττάρων μας από τη γήρανση. Παράλληλα περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και σημαντικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως το λυκοπένιο. Το λυκοπένιο αποτελεί ένα ισχυρό προληπτικό όπλο έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως αυτός του προστάτη.
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"