Καύσωνας: Πόσα υγρά πρέπει να πίνουμε

altΜε φυσική δραστηριότητα σε κανονικά επίπεδα, οι ειδικοί προτείνουν να πίνουμε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα. Ισχύει το ίδιο όμως και όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα;Έχουμε ανά διαστήματα γράψει για το νερό και τη χρησιμότητά του, τις ώρες που δεν πρέπει να πίνουμε νερό, ακόμα και το τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε περισσότερο νερό απ’ όσο χρειαζόμαστε.
 
Κανονικά η απώλεια υγρών από τον οργανισμό μας κυμαίνεται μεταξύ 2-2.5 λίτρων ημερησίως και οι ειδικοί προτείνουν για την αναπλήρωσή τους ως ιδανική ποσότητα τα 6-8 ποτήρια νερό, κάποια από τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από τσάι, καφέ, ποτά χωρίς ζάχαρη, χυμούς φρούτων, smoothies κ.ά. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα ροφήματα με καφεΐνη έχουν διουρητική δράση οπότε καλό θα είναι να καταναλώνονται με φειδώ, ειδικά σε περιόδους που επικρατούν υψηλότερες θερμοκρασίες.
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.56
Δύση: 17.27
Σελήνη
8 ημερών
1821
Ο Βαλής της Θεσσαλονίκης Μεχμέτ Εμίν Πασάς καταλαμβάνει την Κασσάνδρας Χαλκιδικής και την μεταβάλλει σε σφαγείο και στάχτη.
1912
Βούλγαροι και Τούρκοι σφάζουν τους κατοίκους του Ελληνικού χωριού Ακ Αλάν της Ανατολικής Θράκης.
1930
Υπογράφεται στην Άγκυρα ελληνοτουρκική συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Κεμάλ Ατατούρκ.
1940
Ο Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, επιστρέφοντας με το αεροσκάφος του στη βάση του, τραυματίζεται θανάσιμα.
1943
Δύναμη 114 Ιερολοχιτών και 200 αλεξιπτωτιστών απελευθερώνουν προσωρινώς την Σάμο.
Δύναμη 300 ανταρτών του ΕΔΕΣ διεξάγει σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στην Νεράιδα Τρικάλων.
1944
Οι Γερμανοί τουφεκίζουν 17 Έλληνες πατριώτες στην Πρώτη Φλωρίνης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!