Χρόνος ησυχίας: Τι είναι και πώς ωφελεί τα παιδιά

altΏρα ησυχίας. Οι λέξεις φέρνουν στο μυαλό εικόνες ενός σιωπηλού σπιτιού, ενός παιδιού που ξεκουράζεται και λίγων λεπτών ηρεμίας για τους γονείς. Αλλά τι είναι πραγματικά η ώρα της ησυχίας και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Γιατί είναι ευεργετικός για τα παιδιά ο χρόνος ησυχίας
Ο χρόνος ησυχίας είναι ένα σημαντικό μέρος της ημέρας ενός μικρού παιδιού για μια σειρά από λόγους. Καταρχάς, τα βοηθάει να επανέλθουν συναισθηματικά, κάτι που είναι απαραίτητο για να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να χειριστούν τις απογοητεύσεις.
Έπειτα, η συχνή ανάπαυση βοηθά τα παιδιά να «επαναφορτίσουν μπαταρίες» για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σωματικά και πνευματικά στις απαιτήσεις μιας πολυάσχολης μέρας. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο λόγος που τα νηπιαγωγεία έχουν πάντα κρεβατάκια.
5 δραστηριότητες ήσυχης ώρας για παιδιά
Όταν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τον χρόνο ησυχίας, να έχετε κατά νου ότι παρόλο που φαίνεται ότι η προβολή μιας ταινίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά να χαλαρώσουν, η πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος οθόνης δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τη χρήση του χρόνου ησυχίας. Τα παιδιά επωφελούνται πολύ περισσότερο από τις χαλαρωτικές, συναρπαστικές δραστηριότητες που τους επιτρέπουν να επαναφορτίσουν το σώμα τους ενώ ολοκληρώνουν μια ηρεμιστική εργασία, όπως οι παρακάτω ιδέες:
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
25 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"