Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι ασφαλτικές εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας

altΣυνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι ασφαλτικές εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας, με στόχο τη βελτίωση και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση του ασφαλτικού τάπητα, ο οποίος είχε υποστεί φθορές εξαιτίας της θεομηνίας «Daniel». Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της εργολαβίας «Βελτίωση οδικής ασφάλειας», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και η μετατροπή των σηματοδοτούμενων κόμβων σε κυκλικούς, με σκοπό τη βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας και την περαιτέρω αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των κυκλικών κόμβων Ματαράγκας, Αστρίτσας και Ιτέας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του κυκλικού κόμβου Ερμητσίου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Το σύνολο του προβλεπόμενου φυσικού αντικειμένου της εργολαβίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026.
Η συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της ασφαλέστερης και ταχύτερης μετακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται προσωρινά. Οι οδηγοί παρακαλούνται για την προσοχή και τη συνεργασία τους κατά τη διέλευση από τα σημεία εκτέλεσης των έργων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Νέα Σελήνη
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!