Ειδήσεις

Στα μεγάλα έργα του ΥΥΜ εντάσσεται η παλιά γέφυρα Μουζακίου με παρέμβαση του Κ. Τσιάρα

altΣτα μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Μουζακίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσεται ως πεζογέφυρα και η παλιά γέφυρα Μουζακίου, μετά από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα.

Ένα καθολικό αίτημα των δημοτών, υλοποιείται. Το σημαντικό αυτό έργο, θα βελτιώσει αισθητά την προσβασιμότητα και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Η παλιά δημόσια γέφυρα που υπέστη ζημιές από τον καταστροφικό «Ιανό» τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ένα ιστορικό και εμβληματικό στοιχείο για το Μουζάκι και την περιοχή του Δήμου γενικότερα.
Εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους, που πρέπει να μετακινηθούν μεταξύ του οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη και της πόλης του Μουζακίου, και με την αναστύλωση της γέφυρας, θα δοθεί πλέον οριστική λύση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
26 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!