Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

altΣυμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ως ιστορικό γεγονός είναι το σημαντικότερο  επαναστατικό απελευθερωτικό κίνημα της Ευρώπης των αρχών του 19ου αιώνα. Οι πρόγονοι μας θυσιάζοντας τις ζωές τους, αποτίναξαν τον οθωμανικό  ζυγό θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία του Ελληνικού Έθνους και του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Διακόσια χρόνια μετά ο απελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας εμπνέει και συγκινεί, αποτελεί παράδειγμα αποφασιστικότητας, αυτοθυσίας και θέλησης για την ελευθερία.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα, μέλος όλων των μεγάλων Διεθνών Οργανισμών, με ισχυρό αποτύπωμα στην Ευρώπη και σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Ωστόσο πάντα υπάρχουν νέες προκλήσεις για μια καλύτερη Ελλάδα. Για αυτή την καλύτερη Ελλάδα αγωνιζόμαστε όλοι οι Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και η τιμώμενη σήμερα Μεγαλόχαρη να οδηγεί τα βήματα μας, πάντα στο δρόμο του καλού, στο δρόμο της ειρήνης, της ευημερίας, της δημιουργίας.

Βασίλης Τσιάκος
Δήμαρχος Καρδίτσας



 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
26 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!