Ειδήσεις

Μεγάλες ζημιές σε Γραμματικό και Νέο Ικόνιο

altΣημαντικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση το απόγευμα της Κυριακής 18/7 στην περιοχή Γραμματικού και Νέου Ικονίου στο Δήμο Σοφάδων. 
 
Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής,  βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής.
Από την χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε σχεδόν 1500 καλλιεργήσιμα στρέμματα, στη συντριπτική πλειοψηφία βαμβάκι, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η ζημιά αγγίζει το 100%. 
Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παν. Κεφαλάς την Δευτέρα θα γίνει η αναγγελία στον ΕΛΓΑ ώστε οι διαδικασίες να είναι άμεσες χωρίς καμιά απολύτως χρονοτριβή. 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!