Ειδήσεις

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Θα ριχθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Δείτε -εδώ- αναλυτικά τι προβλέπει το ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο περιλαμβάνεται η επίταξη των ιδιωτών γιατρών που θα ριχτούν στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική και Μακεδονία.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Έσπασε το φράγμα των 17.000 νεκρών
Όλα αυτά που χθες, Τετάρτη έσπασε το «φράγμα» των 17.000 νεκρών από κορονοϊό, ενώ ανακοινώθηκαν χθες 6.682 νέα κρούσματα, 561 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 87 νέοι θάνατοι. Από τους 87 νεκρούς, το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα, ή/και ηλικία άνω των 70 ετών. Στην πλειονότητά τους ήταν άτομα ανεμβολίαστα, ή είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!