Ειδήσεις

Τα παιδιά γιορτάζουν... Τα παιδιά διεκδικούν

altΕνημερωτική εκδήλωση στο 19ο Δημοτικό Σχολείο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου τα στελέχη τουΠαραρτήματοςΡομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Διευθύντρια, κ. Μηλιώνη Σοφία, και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, υλοποίησαν εκπαιδευτική δράση στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

altΣυγκεκριμένα, τα παιδιά παρακολούθησαν την αφήγηση του παραμυθιού « Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι» του Ευγένιου Τριβιζά, στο οποίο περιγράφεται η Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και βίντεο της UNICEF, στο οποίο προβάλλονται με απλό και κατανοητό τρόπο τα δικαιώματα του παιδιού. Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με εκπαιδευτικό υλικό για τα δικαιώματα τους ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας τη δική τους αφίσα.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!