Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικά έργα στο Λείψιμο από το Καρποχώρι έως τον Ιταλικό ποταμό

altΜελέτη εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία κατά μήκος του ποταμού Λείψιμου από τον οικισμό Καρποχωρίου έως τον Ιταλικό ποταμό. Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Νούσιος, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας και ειδικοί μελετητές πραγματοποίησαν σήμερα αυτοψία στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών  (Υδραυλικά, Τοπογραφικά κ.ο.κ.) ώστε να ακολουθήσουν τα απαραίτητα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών κατά μήκος του Λείψιμου ποταμού.

«Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία με υψηλά ποσοστά βροχής ανέδειξε προβλήματα σε διάφορες περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η περιοχή που διασχίζει ο Λείψιμος ποταμός από το Καρποχώρι έως τον Ιταλικό ποταμό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Για το λόγο ξεκινούμε άμεσα τις διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης που θα μας οδηγήσει στην εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες ξεκινούν απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του Λείψιμου ποταμού από τον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων έως τον Ιταλικό ποταμό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
27 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!