Ειδήσεις

ΑΝ.ΚΑ: Αρχίζει το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

altΑρχές Σεπτεμβρίου θα υπογραφούν τα πρώτα συμφωνητικά μίσθωσης κατοικιών για τους ωφελούμενους του εγκεκριμένου Σχεδίου (κωδ. ΣΕ - 8) με τίτλο “Πρωτοβουλία Επανένταξης Αστέγων της Π.Ε. Καρδίτσας – ΠΡΩΤΕΑΣ ΠΕΚ” στο πλαίσιο του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους”. Η μίσθωση των κατοικιών θα γίνει για δυο χρόνια με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.

Μετά την μετάβαση των ωφελούμενων – αστέγων σε αυτόνομες και αξιοπρεπείς μορφές διαβίωσης θα γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση μέσα από τη συμβουλευτική διαδικασία, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι υποστήριξης κάθε νοικοκυριού (ψυχολογική ενδυνάμωση, ενίσχυση δεξιοτήτων / κλίσεων και εργασιακή επανένταξη) ώστε να μπορέσουν μελλοντικά ν΄ αυτονομηθούν και ν΄ ανταποκριθούν επάξια σε προσωπικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνεργασία των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας. Οι Δήμοι της Π.Ε Καρδίτσας είναι οι δικαιούχοι φορείς του Προγράμματος, ενώ την διαχείρισή του ανέλαβε η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Η άριστη συνεργασία μεταξύ των Δήμων για την υλοποίηση του Προγράμματος αναμένεται να λειτουργήσει ιδιαίτερα ενισχυτικά προς την κατεύθυνση της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής που έχουν αναπτύξει οι Δήμοι της Π.Ε Καρδίτσας, προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσουν τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των πολιτών που εντάσσονται στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, ως απόρροια της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί και έχει επιδράσει στην ψυχολογική επιβάρυνση και στην ανάσχεση της οικονομικής δραστηριότητας πολλών ατόμων.
Εκτός όμως, από την πρωτοβουλία των Δήμων για την ανάπτυξη “κοινού μετώπου” αντιμετώπισης του φαινομένου της ύπαρξης αστέγων και διαβιούντων σε ιδιαίτερα ακατάλληλες συνθήκες, θεωρείται εξίσου σημαντική και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου τοπικού πληθυσμού, κυρίως των εργοδοτών, ώστε να επιτευχθεί πιο εύκολα η αποδοχή και η ομαλή κοινωνικοποίηση των ευάλωτων αυτών συμπολιτών μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΣΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
27 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!