Ειδήσεις

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, για τον μεγάλο άθλο της Καρδιτσιώτισσας αθλήτριας του βάδην. Η αθλήτρια το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, στα 35 και στα 20 χιλιόμετρα βάδην, κατέκτησε την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενώ πήρε και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αποτελεί πρότυπο αθλήτριας, καθώς απόδειξε ότι με τη θέληση και σκληρή δουλειά, κατακτώνται οι κορυφές. Παρά τις δυσκολίες οι οποίες σε μικρή σχετικά ηλικία, αλλά και παρά τις μεγάλες, ως τότε, διακρίσεις, την οδήγησαν στην εγκατάλειψη λίγο μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών, βρήκε το σθένος και με τη στήριξη της οικογένειάς της και των ανθρώπων της και επανήλθε ακόμη πιο αποφασισμένη και πρωταγωνιστικά. Δυσκολίες οι οποίες είχαν να κάνουν με την ίδια την επιβίωση, τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της, για λόγους καθαρά βιοποριστικούς, μιας και η πολιτεία ήταν παντελώς απούσα, αφού το άθλημά της δεν ήταν προσοδοφόρο για τους χορηγούς.

Πλέον «όλοι θα βλέπουν βάδην».
Η Αντιγόνη μετράει δεκάδες συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας μας και ισάριθμες διακρίσεις. ‘Ήδη από το 2002 μέχρι και σήμερα 27 φορές έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ενώ από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 20 χλμ. ενώ το 2020 έκανε και καλύτερο χρόνο στον κόσμο στα 3.000 μ.
Έχει δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016- Ρίο, 2021 - Τόκυο) με την καλύτερη επίδοσή της να είναι η 8η θέση σε αυτούς. Τον τελευταίο μόνο χρόνο έχει καταφέρει τα εξής: 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην, 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων στο Ομάν, 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο (35χλμ), 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο (20χλμ). Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε και τις Ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οργάνωση / Διαχείριση του αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες», του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και άλλες παράλληλες Ακαδημαϊκές δραστηριότητες.
Σε ένδειξη ελάχιστης τιμής και σεβασμού προς αυτή τη μεγάλη αθλήτρια, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα, σύσσωμο να υποδεχθεί σε μια σεμνή τελετή, την διπλά χρυσή πρωταθλήτρια του βάδην. Η υποδοχή της κατόπιν συνεννόησης και με την ίδια θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 27 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Καλούμε τους συμπολίτες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση υποδοχής.

Ο πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας
Θωμάς Κόντος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»