Ειδήσεις

Επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ στο Δήμο Παλαμά

altΑνταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα του Δήμου Παλαμά,κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, σήμερα Παρασκευή 26/08, με επικεφαλής τον προϊστάμενο Λάρισας κο Σπύρο Σπυρόπουλο, επισκέφτηκε τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση, την ανεμοθύελλα και την βροχόπτωση περιοχές του Δήμου Παλαμά, που ξεκίνησε την Δευτέρα 22/8.
Συγκεκριμένα είδαν αγρούς που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις  τοπικές κοινότητες Παλαμά, Ιτέας, Πετρίνου, Αστρίτσας και Αγίου Δημητρίου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πληγέντων αγρών ήταν καλλιεργημένο με βαμβάκι ενώ υπήρχαν και καλλιέργιες βιομηχανικής τομάτας, πιπεριών αλλά και οποροφόρων δέντρων.

Τον κοΣπυρόπουλο,συνόδευε  ο τμηματάρχης κος Κώστας Καραμπάτσας και  ο υπεύθυνος επόπτης για τον Νομό Καρδίτσας κος Στέφανος Παπαναστασίου. Στη συνάντηση αυτή εκτός από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος  Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Μπανάσος,ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φύλλου Ηλίας Μακρής, η Πρόεδρος Ιτέας Θεοδώρα Λύτρα, ο Πρόεδρος Πετρίνου Γιώργος Μίκας και αρκετοί αγρότες που οι αγροί τους επλήγησαν.

Ο κος Σπυρόπουλος διαπίστωσε την μεγάλη καταστροφή  των καλλιεργειών και είχε εκτεταμένη συζήτηση με καλλιεργητές της περιοχής απαντώντας σε όλες τους τις απορίες. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή δεν είχε σαν σκοπό τον εκτενή έλεγχο του κάθε αγρού αλλά γενικότερα την εξέταση μίας έκτασης που στην ουσία ξεπερνά τα 10.000 στρέμματα. Πέρα από τις καλλιέργειες, στην υπό εξέταση περιοχή είχαμε σποραδικά και καταστροφές σε μηχανολογικό εξοπλισμό μιας και η περιοχή πλήχθηκε από σφοδρής έντασης ανέμους.
Με τον Δήμο Παλαμά για μία ακόμα φορά στο μάτι του κυκλώνα είναι επιτακτική η άμεση εκτίμηση και η έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν.Πολλοί αγρότες στην περιοχή επλήγησαν  από χαλάζι για δεύτερη φοράστο ίδιο έτος,(μετά και από το χαλάζι που έπεσε στις 29/05),και για το λόγο αυτόβρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο  της  ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος τους!

Η υπόσχεση του κου Σπυρόπουλου ήταν πως αμέσως μετά το πέρας των δηλώσεων των ζημιών, εκτιμητές του ΕΛΓΑ  θα εκτιμήσουν ζημιές σε βιομηχανική τομάτα και πιπεριές ενώ για το βαμβάκι η εκτίμηση θα γίνει μετά τις 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των αποζημιώσεων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»