Ειδήσεις

"Να ανέβει η ποσοστιαία ενίσχυση για αγροτικό μηχανολογικό εξοπλισμό στον αναπτυξιακό νόμο"

altΕπιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Ν. Παπαθανάση

Επιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση έστειλε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Η επιστολή έχει ως αντικείμενο τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο, στο κομμάτι που αφορά στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα το κομμάτι της ποσοστιαίας ενίσχυσης για τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο δήμαρχος ζητά να αλλάξει η σχετική πρόνοια του νόμου και το ποσοστό αυτό να ανέβει από το 30% στο 70%.

Αναλυτικά η επιστολή είναι η παρακάτω:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πριν από λίγα 24ωρα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 5052) η ΚΥΑ του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που εστιάζει στην αγροδιατροφή, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, με το οποίο επιδοτείται η αγορά τρακτέρ και λοιπών μηχανημάτων, καθώς και οι επενδύσεις σε στάβλους και φωτοβολταϊκά, ενώ με το δεύτερο ΦΕΚ Β' 5053 ορίζονται οι προϋποθέσεις για την επιδότηση σε εξοπλισμό αγροτικής μεταποίησης.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κυβερνητική απόφαση που περίμενε ο αγροτικός κόσμος όλης της χώρας.
Ωστόσο κ. Υπουργέ αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου έγινα δέκτης ορισμένων καίριων επισημάνσεων από ομάδες νέων αγροτών που όπως μου εξήγησαν, θέλουν να επενδύσουν αξιοποιώντας τον αναπτυξιακό. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι στις προβλέψεις του εν λόγω νόμου, η ποσοστιαία επιδότηση για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (γεωργικούς ελκυστήρες, μηχανές συλλογής, εξαρτήματα καλλιέργειας κλπ) έχει περιοριστεί στο 30%. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες, που όπως γνωρίζετε θα έχουν μέγιστο ύψος επένδυσης έως 200.000 ευρώ, δεν θα μπορούν να αγοράσουν μηχανολογικό εξοπλισμό. Επειδή είμαι βέβαιος ότι στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο νέος αναπτυξιακός, θα σας παρακαλούσα όπως εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το αίτημα των αγροτών της περιοχής μου, για αύξηση της ποσοστιαίας επιδότησης που αφορά στο μηχανολογικό εξοπλισμό στο 70%, όπως ίσχυε και παλαιότερα.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

 

 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.42
Σελήνη
11 ημερών
1806
Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
1869
Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
1918
Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1956
Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"