Ειδήσεις

Η «Νύχτα των Ευχών» στις 29/12 στους Σοφάδες

altΈνα φωτεινό, ξεχωριστό εορταστικό σκηνικό θα στηθεί στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων το απόγευμα της Πέμπτης 29/12.
Εκατοντάδες χάρτινα φαναράκια θα πλημμυρίσουν τον ουρανό δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, να κάνουν τις δικές τους ευχές. Ο καθένας θα ανάψει το φαναράκι του και θα το αφήσει να πετάξει ψηλά, μαζί με την ευχή και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Πρόκειται για μια λαμπρή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Σοφάδων, μια γιορτή γεμάτη δραστηριότητες, με πολύ κέφι και εκλεκτά κεράσματα.
Το εορταστικό σκηνικό θα στηθεί με πολύ κέφι από τις 16.00 με καραόκε και Djκαι πρωταγωνιστές τα παιδιά.
Τα φαναράκια θα διανέμονται δωρεάν, μια προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Σοφάδωνκαι όποιος επιθυμεί θα το προμηθευτεί από το χώρο της κεντρικής πλατείας.
Το «μονοπάτι των ευχών» στον ουρανό θα ξεκινήσει στις 18.00 ενώ στο χώρο θα δεσπόζει η μορφή το Αη Βασίληπου θα μοιράζει δώρα.
Το μοναδικό αυτό θέαμα θα συμπληρωθεί με πλούσια εδέσματα, ενώ την εκδήλωση θα συνοδεύσει η μπάντα του Δήμου, που από νωρίς με χριστουγεννιάτικες πατινάδες θα δώσει εορταστικό τόνο στους κεντρικούς δρόμους των Σοφάδων.

Δ.Τ. Δήμου Σοφάδων

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
27 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!