Ειδήσεις

Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην περιβαλλοντική και αστική αναβάθμιση της επαρχιακής οδού  Καρδίτσας – Μητρόπολης, στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δημοπρατείται το έργο «Ανάπλαση Δυτικής Εισόδου πόλεως Καρδίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας αρτηρίας με παράπλευρο δίκτυο, κυκλικό κόμβο στο ύψος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , ποδηλατόδρομο, χώρους στάθμευσης οχημάτων, αποχετευτικά – αποστραγγιστικά έργα, σήμανση-ασφάλιση της οδού, ηλεκτροφωτισμό, καθώς και εργασίες πρασίνου και αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης χώρου.
«Δημοπρατούμε ένα έργο που αλλάζει το αστικό τοπίο και τις συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας στη δυτική είσοδο της Καρδίτσας. Σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην ανάπλαση της επαρχιακής οδού Καρδίτσας - Μητρόπολης, από το ύψος του κόμβου  «Ταυρωπού» και σε μήκος 1 χλμ. Σε συνδυασμό με τα άλλα  μεγάλα οδικά έργα που εξελίσσονται στην πόλη, η Καρδίτσα γίνεται μία σύγχρονη, από την άποψη των οδικών υποδομών, ευρωπαϊκή πόλη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!