Ειδήσεις

Εκτεταμένες ζημιές από χαλάζι και έντονη βροχόπτωση στο Δήμο Σοφάδων

altΤο πρωί της Πέμπτης κλιμάκια του ΕΛΓΑ

Εκτεταμένες ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο, στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων προκάλεσε η χαλαζόπτωση αλλά και η έντονη βροχόπτωση που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών το απόγευμα της Τετάρτης.
Η χαλαζόπτωση προκάλεσε πολλές καταστροφές στις καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού και καλαμποκιού φέρνοντας τους αγρότες σε απόγνωση, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές είναι μεγάλες ως και ολοκληρωτικές.

Στο μάτι των ακραίων φαινομένων βρέθηκαν ιδιαίτερα οι περιοχές των κοινοτήτων Πασχαλίτσας, Γεφυρίων και Γραμματικού, καθώς και τμήματα των κοινοτήτων Αχλαδιάς, Λεονταρίου, Κέδρου και Κυψέλης με τις πληγείσες καλλιέργειες να ανέρχονται σε χιλιάδες στρέμματα.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος περιόδευσε άμεσα στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παν. Κεφαλά, τονίζοντας την απαίτηση για άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές.
Μάλιστα, κατόπιν συνεννόησης, κλιμάκια του ΕΛΓΑ, παρουσία του Διευθυντή και του επόπτη του Οργανισμού θα επισκεφτούν το πρωί της Πέμπτης πληγείσες περιοχές.
«Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής των Σοφάδων που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Ήδη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ξεκινήσουν τάχιστα οι διαδικασίες» τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!