Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Έργα βελτίωσης υποδομών και αισθητικής αναβάθμισης στη Ρεντίνα

altΣημαντικές εργασίες καθημερινότητας με στόχο την βελτίωση των υποδομών και της προσβασιμότητας  θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα στη Ρεντίνα.

Ηδη υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ.Ε. ΡΕΝΤΙΝΑΣ (ΤΟΙΧΕΙΑ-ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ» της Δ.Ε. Ρεντίνας, προϋπολογισμού δαπάνης 74.400,00 €. 

Πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις εντός του οικισμού Ρεντίνας με στόχο αφενός την βελτίωση της προσβασιμότητας των οδών και αφετέρου την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει:
•Επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες επί τσιμεντοστρωμένου μονοπατιού με σκαλοπάτια στη θέση «Κούτρα-Κορομπίλη»   μήκους 63 μ. και μέσου πλάτους 1,75  μ. και βελτίωση – επανακατασκευή του παράλληλου με το μονοπάτι τσιμενταύλακα απορροής ομβρίων υδάτων μέσου πλάτους 0,50 μ.
•Επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες των διαμορφωμένων με σκυρόδεμα σκαλοπατιών στη θέση «Ρήγα-Κουμπούρα»  συνολικού μήκους 36 μ. και μέσου πλάτους 2,60  μ. και κατασκευή βοηθητικού χειρολισθήρα μήκους 25 μ.
•Επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες των διαμορφωμένων με λιθοδομή σκαλοπατιών (6 σκαλιά μήκους πατήματος 1,20 μ. στη θέση «Κάτω από την Παιδική χαρά»  
•Επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες επί τσιμεντοστρωμένης οδού στη θέση «Οικονόμου-Τζαφέρη-Σταύρου»   μήκους 50 μ. και πλάτους 4,00 μ. και στη συνέχεια μήκους 45 μ. και πλάτους 2,50 μ.
•Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης  από σκυρόδεμα μήκους 40,00 μ. και ύψους 1,50 μ για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Οικονόμου-Τζαφέρη-Σταύρου», καθώς και βελτίωση του υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου τμήματος του μονοπατιού στην θέση αυτή (κατά μήκος του τοιχίου) με εκ νέου κατασκευή τσιμεντόστρωσης με διαπλάτυνση 0,50 μ. και κατασκευή προστατευτικού στηθαίου και προστατευτικού κιγκλιδώματος.
•Επίσης προβλέπεται η αποξήλωση των υφιστάμενων φωτιστικών στην κεντρική είσοδο του οικισμού, λόγω της παλαιότητας και φθοράς τους, η αντικατάστασή τους με φωτιστικά νέας τεχνολογίας led καθώς και η συντήρηση των υφιστάμενων ιστών.
Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από Δωρεά & ΚΑΠ Επενδυτικών δαπανών (τέως ΣΑΤΑ).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.49
Δύση: 19.07
Σελήνη
1 ημέρας
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!