Ειδήσεις

Δροσιά… τέλος: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος έγραψε 38,8 βαθμούς

– Η πρόγνωση για την Πέμπτη
 
Άνοδο παρουσίασε ο υδράργυρος την Τετάρτη 16/08, πλησιάζοντας τους 39 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα, στα Τρίκαλα η θερμοκρασία στις 16:30 έφτασε τους 38.8 βαθμούς.
Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν επίσης στην Κεντρική Μακεδονία, στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και στα ανατολικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης 16/08.
 
Η πρόγνωση για την Πέμπτη
 
Για την Πέμπτη 18 Αυγούστου αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Αιγαίου θα είναι ελαφρά αυξημένες.
 
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 22 έως 39, στην Ήπειρο από 21 έως 36, στη Δυτική Στερεά από 21 έως 38, στην υπόλοιπη Στερεά από 23 έως 36, στην Πελοπόννησο από 17 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 39, στις Κυκλάδες από 24 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 32 και στην Κρήτη από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 6 μποφόρ.
 
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.49
Δύση: 19.07
Σελήνη
1 ημέρας
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!