Ειδήσεις

Διοργανώνεται «Συμβούλιο Εφήβων» στο Δήμο Καρδίτσας

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας έστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Θωμάς Κόντος , με στόχο την διεξαγωγή συνεδρίασης με εφήβους. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι “Καρδίτσα: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη”.

Αναλυτικά η επιστολή

κ. διευθυντά,
Προσβλέπω στη συνεργασία και τη συνδρομή σας για τη διοργάνωση μιας ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία τον κύριο λόγο θα έχουν οι μαθήτριες-ές των Λυκείων του Δήμου μας.
Οι μαθήτριες-ές θα αντικαταστήσουν τους δημοτικούς συμβούλους σε μια συνεδρίαση, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από 33 συμβούλους, ευνόητο είναι ότι καλούνται να λάβουν μέρος 33 μαθήτριες-ές των Λυκείων του Δήμου μας.
Ως θέμα της συνεδρίασης προτείνεται: “Καρδίτσα: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη”.
Οι εκπρόσωποι κάθε σχολείου θα κληθούν να ετοιμάσουν μια εισήγηση, την οποία θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Επί των εισηγήσεων θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση και θα ληφθεί σχετική απόφαση.
Επισημαίνεται ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται απευθείας από το επίσημο κανάλι του Δήμου στο youtube. Τούτο να ληφθεί υπόψη δεδομένου ότι στην υπό διοργάνωση συνεδρίαση θα μετέχουν ανήλικοι.
Ελπίζοντας σε αποδοχή της πρότασης, τίθεμαι στη διάθεσή σας για την άρτια οργάνωση της συνεδρίασης

Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα συνεδρίασης με μαθήτριες-ές Λυκείων του Δήμου Καρδίτσας

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00’ στο Δημαρχείο Καρδίτσας (Μυρμιδόνων 2), στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Η διάρκειά της ορίζεται σε τρεις ώρες.

11.00’: Έναρξη της συνεδρίασης.
Εισαγωγή από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμά Κόντο
Χαιρετισμοί από το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Ζαχαρή

11.10’: Εκλογή προεδρείου

11.20’: Εισηγήσεις εκπροσώπων του Δήμου Καρδίτσας

Συμμετέχουν: Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και η προϊσταμένη τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τουρισμού, βιώσιμης κινητικότητας & ποδηλάτου κ. Ναταλία Τζέλλου

11.30’ - 13.00’: Οι εκπρόσωποι των σχολείων του Δήμου Καρδίτσας παρουσιάζουν τις εισηγήσεις τους. Ο μέγιστος χρόνος της κάθε παρουσίασης ορίζεται σε 10’.

13.00’ – 14.00’: Συζήτηση και λήψη απόφασης

14.00’: Λήξη της συνεδρίασης

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"