Ειδήσεις

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα

altΜε επιτυχία συνεχίζεται το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Στην Καρδίτσα χτυπάει η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου καθώς συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η μαγεία του θεάτρου ξεδιπλώνεται καθημερινά, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου, με το κοινό να παρακολουθεί αξιόλογες παραστάσεις ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θιάσων και συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά στη μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού που φέρνει την Καρδίτσα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τηΘεατρική Ομάδα «Επέκεινα» Πτολεμαϊδας, που παρουσίασε το έργοτων Ρέππα – Παπαθανασίου «Ροζ Μολότοφ», γεμίζοντας ασφυκτικά το Κινηματοθέατρο.
 Αυτός ήταν ο έκτος κατά σειρά θίασος που διαγωνίστηκε από τους οχτώ συνολικά που θα λάβουν μέρος.
Το Φεστιβάλθα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαρτίου και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο του κύρους του θεσμού.

ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 21 Μαρτίου
Δημοτικό Κινηματοθέατρο - Ώρα 8.30μμ.
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής» Δήμου Ζίτσας
Έργο: «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του ΤένεσσιΟυίλιαμς

Παρασκευή 22 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
Θεατρικό Εργαστήρι  Οργανισμού Πολιτιστικών Δρώμενων – Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας
Έργο: «Ίλιον-Τρωϊκός Πόλεμος» του Νίκου Γουσέτη
Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό Γιώργο Σουξέ
Ομιλήτρια: Ματίνα Ηρειώτου, δημοσιογράφος

Σάββατο 23 Μαρτίου
Δημοτικό Κινηματοθέατρο - Ώρα 8.30μμ.
> Απονομή βραβείων
> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί
> Τιμητικό αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο
Ομιλητής: Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, εικαστικός
> Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Κριτική Επιτροπή
Την Κριτική Επιτροπή στελεχώνουν: ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαππάς καιη χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη.

Απευθείας μετάδοση
Απευθείας μετάδοση όλων των παραστάσεων μέσω livestreaming από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).
Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.
Παρουσιάζει: η ΡίτσαΤσικρίκα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ
Χορηγοί:
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
ΌΜΗΡΟΣ Γαλακτοβιομηχανία
DAMAVAND Α.Ε. – Εργοστάσιο Ντοματοπαραγωγής
BHP – Βιομηχανία Λιπασμάτων
Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ
HONDOS CENTER – Κατάστημα Καρδίτσας
Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Οινοποιείο Γιώργου Καραμήτρου
Κατάστημα Ένδυσης DESSANERO
Κομμωτήριο GLOWHAIR
Κέντρο Αισθητικής Δώρα Γκαβαλέκα
stepin by AthinaTsaxtani
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Σελήνη
1 ημέρας
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!