Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει δράσεις για την υγεία της καρδιάς

altΒαγγ. Αποστόλου: «Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας είναι προτεραιότητές μας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βαγγέλης Αποστόλου, συμμετείχε στην επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Η Καρδιά μας: Μάθε, Προστάτευσε, Ζήσε», που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Σε συζήτηση με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Μαρία Αθανασίου, υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.Επιπλέον, ο κ. Αποστόλου, επισήμανε την ανάγκη για ενισχυμένο συντονισμό δράσεων και στενότερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενωνφορέων, με στόχο την αποτελεσματικότερη ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών.
Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της διημερίδας τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και των σύγχρονων θεραπευτικών προσεγγίσεων.
Η διημερίδα διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Τρόπου Ζωής – LifestyleMedicine», το Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας και Θεραπευτικής Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και την e-trikala AE, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΟΦ).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.09
Δύση: 18.38
Τελευταίο Τέταρτο
1811
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Νέα Έφεσο τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Κρήτη.
1821
Δύναμη Σουλιωτών αποκόπτει στην θέση Πέντε Πηγάδια (μεταξύ Ιωαννίνων- Άρτας) την εμπροσθοφυλακή του Μουσταφά Πασά.
1904
Ο Θεόδωρος Μόδης, εκ των κυρίων μελών της "Επιτροπής Αμύνης Μοναστηρίου", φονεύεται σε ενέδρα μέσα στην πόλη από κομιτατζήδες.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται κατά των Γερμανο-Βουλγάρων στο Μοναστήρι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!