Συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου το Δ.Σ. Καρδίτσας

Την Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 18.30μμ, θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης, τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με συνομολόγηση προσωρινής διαταγής - ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής εργαζομένων για αποδοχή εργασίας και ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου (εισ: κ. δήμαρχος)

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της 6ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Καρδίτσας οικονομικού έτους 2022 (εισ: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας – διευθυντής οικονομικών Κων. Κορκόντζελος)

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με σύσταση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στο Δήμο Καρδίτσας (εισ: αντιδήμαρχος Θ. Θεοδωρόπουλος)

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση του κτιριακού συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας (πρώην 1ο Λύκειο) (εισ: αντιδήμαρχος Στ. Θεολόγης)

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ορισμό: α) εκπροσώπου του Δήμου Καρδίτσας, ως μέλος της επιτροπής επιλογής δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής και β) υπαλλήλου ως γραμματέα της επιτροπής (εισ: αντιδήμαρχος Στ. Θεολόγης)

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με συγκρότηση επιτροπής επιλογής νηπίων των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Καρδίτσας σχολικού έτους 2022-2023 (εισ: αντιδήμαρχος Στ. Θεολόγης)

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αξιοποίηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης στο Χώρο Εργασίας (Μαθητεία σε Εργασιακό Χώρο) και τον ορισμό ειδικοτήτων για τον Δήμο Καρδίτσας (εισ: αντιδήμαρχος Στ. Θεολόγης)

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με κατανομή ποσού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρδίτσας έτους 2022 (Β’ κατανομή) (εισ: πρόεδρος Δ.Ε.Π Στ. Θεολόγης)

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Μυρίνης ως παράρτημα του Νηπιαγωγείου Μακρυχωρίου Δήμου Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2022-2023 (εισ: πρόεδρος Δ.Ε.Π Στ. Θεολόγης)

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας περιπτέρων (εισ: αντιδήμαρχος Ολ. Μακρή)

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παράταση σύμβασης μίσθωσης του δημοτικού καταστήματος της κοινότητας Ζαΐμίου (εισ: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με χορήγηση άδειας παραστάσεων σε μισθωμένο Δημοτικό χώρο στο Άλσος «Παπαράντζα» (εισ: αντιδήμαρχος Ολ. Μακρή)

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διατύπωση απόψεων σε θέματα απαγόρευσης βοσκής στα πλαίσια διαχείρισης του δημοτικού δάσους Καταφυγίου για την διαχειριστική περίοδο 2022 - 2031 (εισ: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση με οποιαδήποτε ιδιότητα θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π. οικ. 23983/29.04.2022 – ΦΕΚ 2137/30.04.2022, τ. Β’)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.42
Δύση: 20.20
Τελευταίο Τέταρτο
1826
Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.
1849
Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.
1921
Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.