Ημερίδα στην Καρδίτσα με θέμα: Το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων και η διαχείριση του

Συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Δήμος Καρδίτσας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Καρδίτσας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18/2/2026 και ώρα 11.00 με 13.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, ημερίδα με θέμα :

«Άγχος πανελληνίων - Πώς το κατανοώ και πώς το διαχειρίζομαι»

Ομιλητές θα είναι οι κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Εκπαιδευτικός Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (MSc) και η κα. Χρυσούλα Καραγεώργου, Ψυχολόγος.
Σκοπός της ημερίδας είναι:
- H ενημέρωση των μαθητών από τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για διάφορες πληροφορίες που αφορούν στα επιστημονικά πεδία και στην σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους. Επίσης η παροχή διαφόρων συμβουλών προς τα παιδιά που αφορούν στον Σχολικό Προσανατολισμό τους.
- Η ενημέρωση από την Ψυχολόγο θα βασίζεται στην διαχείριση του αυξημένου άγχους και στους τρόπους διαχείρισης του, καθώς το άγχος των εφήβων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο όσο πλησιάζουν οι ημέρες των εξετάσεων και έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να βιώνουν αισθήματα θυμού, απογοήτευσης και ματαίωσης. Επίσης θα δοθούν στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές αντιμετώπισης και διαχείρισης του άγχους.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.27
Δύση: 17.58
Σελήνη
27 ημερών
1554
Ο νεομάρτυρας Νικόλαος από την Κορινθία πυρπολείται από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη.
1693
Ο νεομάρτυρας Γεώργιος αποκεφαλίζεται από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη.
1822
Οι Ανδρούτσος, Κριεζώτης και Κυριακούλης Μαυρομιχάλης πολιορκούν την Κάρυστο.
1941
Επιθέσεις στη βόρεια Τρεμπεσίνα συντρίβουν την ιταλική αντίσταση και οδηγούν στην κατάληψη του οχυρού Μαριτσάι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!