Απετράπη το λουκέτο πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα με τροπολογία της Ασημίνας Σκόνδρα

altΔεκτή έγινε η Τροπολογία της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, που ενσωματώθηκε με το άρθρο 120 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αφορά την αναστολή υποχρέωσης μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου µε νόμιμη χρήση, που επιβλήθηκε για λόγους αλλαγής χρήσεων γης.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον πολεοδομικό σχεδιασμό, που συναρτώνται µε τον διαρκή μετασχηματισμό του αστικού και εξωαστικού χώρου, αποτελεί διαχρονικά ένα μείζον πολεοδομικό πρόβλημα, εκεί όπου εκκρεμούν σχετικές εγκρίσεις τοπικού ή χωρικού σχεδίου. Έτσι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα κινδύνευαν άμεσα με λουκέτο.
Η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας άμεσα αυτόν τον κίνδυνο, ξεκίνησε επαφές με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και σε πολυάριθμες συναντήσεις με τους εν λόγω υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, ζητώντας την ορθολογική προσέγγιση του ζητήματος της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων ώστε αφενός να μην κινδυνεύσουν οι οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων και αφετέρου να μην αποκοπούν οι πολίτες της Καρδίτσας από το υφιστάμενο δίκτυο υγρών καυσίμων, αναγκάζοντας τους να απομακρύνονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να προμηθευτούν καύσιμα για προσωπική και επαγγελματική χρήση.   
Δόθηκε κατ’ επέκταση λύση για την νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών που είναι εγκατεστημένες στη Καρδίτσα και ανεστάλη η υποχρέωση μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης τους, ως ότου προχωρήσει η έγκριση τοπικού ή χωρικού σχεδίου.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.05
Δύση: 19.45
Σελήνη
4 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.